Hoe is het gekomen

In 2006 ontmoette ik (Corrie Sterk, voorzitter van MataHary) samen met mijn echtgenoot, voor het eerst mijn halfzus, haar 2 zonen, en ook haar schoondochter en haar twee kleinkinderen. Hun levensomstandigheden waren kortweg gezegd: triest en uitzichtloos, en boden weinig perspectief voor de toekomst.

Daarom ondersteun ik mijn familie. Doordat ik mijn familie ondersteun hebben zij in hun woongemeenschap een uitzonderlijke positie gekregen. Het plan werd zo geboren om ook de andere mensen in haar dorpje te helpen.

Met name de kinderen willen wij een betere toekomst bieden. Door scholing kun je deze kinderen een ander toekomstperspectief bieden. Door scholing kunnen zij zich ontplooien.

Door een financieel adoptieplan op te zetten, kunnen deze kinderen op weg worden geholpen. Hun school wordt door donateurs betaald zodat later de kans op arbeid, wordt vergroot.

Zo werd Stichting MataHary in het leven geroepen.

Met de hulp van donateurs en adoptieouders helpen wij al geruime tijd het schooltje in Ambarawa (Java). Inmiddels is hier in 2012 een weeshuis in Bawen, Java, bij gekomen.

De opbrengsten van het optreden van Duo Matahary komen geheel ten goede van onze projecten.

1
DSCd04634_320x240

Even voorstellen

Ik ben Edwin Parera ,  geboren in Surabaya op 13 april 1957. Ik ben werkzaam bij een levensverzekeringsmaatschappij in Jakarta.

Voor mijn studie en werk  heb ik vele jaren in Hamburg  gewoond. Daardoor spreek ik vloeiend Duits.  Doordat ik in Europa heb gewoond en gewerkt, kan ik mij  zowel de Europese als de Aziatische levensomstandigheden inleven. Ik kom graag bij mijn familie in Nederland en  heb vaak heimwee naar mijn vrienden in Hamburg.

Ik ben vrijwilliger bij een kinderkoor, en tevens werk ik als vrijwilliger bij Stichting MataHary in Indonesië, met name op midden Java, in het plaatsje Ambarawa. Dit werk doe ik vanaf de oprichting van Stichting MataHary.

Het is fijn dit werk te mogen doen om de kinderen een betere toekomst te bieden. In mei 2012 heb ik samen met Corrie & René de school en later het weeshuis in Ambarawa bezocht. Dit heeft diepe indruk op mij gemaakt. Inmiddels bezoeken en helpen wij de school en het weeshuis al weer vele jaren. Ik heb regelmatig contact en bezoek beide projecten jaarlijks en speel de informatie door aan het bestuur.

Edwin Parera

Edwin