Theatergroep MataHary bestaat uit Richard Akihary, René Akihary en zijn dochter Eleonora Akihary

Eleonora Akihary

Geboren in 1981 te Andelst. Trotse moeder van 3 Kinderen Adne, Lessa en Eize.
Zij heeft al vele jaren ervaring en allerlei dingen op het gebied van zang en muziek gedaan.
Zij heeft anderhalf jaar bij Joop van der Ende’s theaterschool dans- en zanglessen genoten.
In 2007 mocht ze in het tv-programma “Una voce Particolare” van Ernst Daniel Smit een lied uit de musical ‘Miss Saigon” vertolken.
En natuurlijk treedt zij samen met haar vader Rene op voor Stichting MataHary.

Eleonora zegt:
“Zingen zit in mijn bloed ik ben ermee opgegroeid, er gaat ook geen dag voorbij in mijn leven dat ik niet heb gezongen. Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd. Dankbaar ben ik daarom ook dat ik met mijn passie voor zingen projecten in Indonesië kan steunen.en kansarme kinderen een toekomst kan bieden,samen met uw hulp. Het is niet in een woord te omschrijven maar toch… “Fantastisch”!!

René Akihary

René is 64 jaar. Hij is leraar en werkt op een basisschool in de Betuwe. Hij geeft les in de bovenbouw.
Naast zijn leraarschap is hij ook bevoegd sportleraar en als sportmasseur maakt hij menige stijve nek weer soepel en tracht ook de ledematen weer nieuw leven in te blazen. Hij is ook een fervente marathonloper . Hij heeft al 3 keer de New York Marathon uitgelopen! Dit jaar loopt hij voor de 19e keer de 20 km van Parijs! Sponsors zijn zeer welkom !
Verder is hij een enthousiast gitarist die van veel soorten muziek houdt. Een grote wens van hem was om een theaterstuk te schrijven en samen met zijn dochter Eleonora dit stuk op de planken te brengen. Op 20 april 2008 was de première van het theaterstuk “sampai berjumpa lagi ” (tot weerziens). Dit was het begin van het Duo MataHary. Nadat René in 2006 na zijn eerste bezoek aan Indonesië terug kwam, stond zijn besluit vast om kansarme kinderen die niet naar school kunnen te helpen. Hij richtte samen met zijn vrouw Corrie de stichting MataHary op. De stichting heeft als doel geld in te zamelen om hiermee kinderen financieel te adopteren, zodat ze naar school kunnen gaan. Door het opvoeren van hun theater-optredens proberen ze geld voor de kinderen uit Indonesië in te zamelen.

duo-MataHary
DuoMataHary5a

Aan de toetsen: Richard Akihary

Sampai berjumpa lagi

Het verhaal gaat over Itja een Molukse Edenaar, die op zoek is naar zijn identiteit.
We volgen hem op zijn reis naar Nederland in de buik van zijn moeder. Als éen van de vele Molukse jongeren wordt hij in een woonoord (kamp) geboren. Hier groeit hij op en zien we hoe Itja zich de Molukse cultuur eigen maakt: de adat, het geloof , het RMS-ideaal .
Dan verhuist Itja en komt hij ineens tussen Nederlanders te wonen. Zijn vader heeft een keus gemaakt: “Wij blijven in Nederland, hier ligt onze toekomst”.
Tijdens zijn studie ontdekt Itja dat hij als geboren Nederlander geen Nederlands paspoort bezit. Hij is in het bezit van een vreemdelingenpaspoort en kan niet vrij door Europa reizen.Erger…hij heeft ook geen stemrecht. Hij gaat op zoek naar zijn indentiteit. Zal hij zijn identiteit vinden? In 2006 gaat Itja op vakantie naar het eiland Java, in Indonesië, waar hij  dan 55 jaar geleden verwekt is. Hier ziet hij en ervaart hij voor het eerst waar zijn “roots” liggen. Hij bezoekt Semarang, waar hij in de buik van zijn moeder op de boot naar Nederland werd gezet. Beleef de ontknoping van Itja’s zoektocht.
“Sekali terjadi…./ Er was eens…….”
Het moraal van dit spannend Indonesisch sprookje staat in deze voorstelling centraal Laat je meevoeren naar een fantasie wereld.
Het eerste verhaal wordt beeldend verteld door René Akihary, zo ook het tweede verhaal maar dan samen met zijn dochter Eleonora.Eleonora zingt bij de voorstellingen prachtige liedjes.

Naast de theatershow treedt het duo “MataHary”op in kerken waar zij een repertoire christelijke liederen m.n. opwekkingsliederen kan verzorgen. Ook kan het Duo MataHary uw feest luister bij zetten door een repertoire moderne eigentijdse liedjes te verzorgen.
Boek nu en beleef een muzikale avontuur met Theatergroep MataHary!

Nodig het duo MataHary uit om bij u op te treden. Boekingen via telefoonnummer 0318- 630040

DuoMataHary1