De voorstelling is i.v.m. COVID-19 verplaatst naar maandag 27 september 2021.
Aan het eind van de 16e eeuw stonden voorouders van Mike aan de wieg van de Verenigde Oost Indische Compagnie. Met de terugkeer van zijn opa Ed naar het land van zijn Nederlandse voorouders in 1947 (dus Nederland) lijkt de cirkel na 350 jaar rond. De voorstelling ‘Mijn Indische Familie’ gaat over de enerverende belevenissen van Mike’s oer-grootouders, over de ware VOC-mentaliteit, over 350 jaar Nederlands Indië, over de tewerkstelling van zijn opa in de Japanse werkkampen en over de opkomst van het Indonesische nationalisme.

Met dit theaterstuk wordt teruggeblikt op het Nederlands Indische verleden. Het is het oeroude Indië verhaal dat nauw verbonden is, als een soort navelstreng, aan de geschiedenis van Nederland anno 2020. In het kader van 75 jaar herdenken, is de theatervoorstelling “Mijn Indische Familie” niet alleen een terugblik naar het verleden, maar tegelijkertijd een hoopvolle kijk op de toekomst.

Het is een theatervoorstelling met 9 liedjes en wordt uitgevoerd door Theatergroep MataHary. Mede gebaseerd op het boek ‘Indische schoonfamilie’ van Louis van den Akker’

Koop nu een ticket