Molukse cultuur te zien in: toneel, literatuur, dans en muziek in theater Cultura in Ede. Op woensdag 12 juni om 19.00 uur.
Boeiende Molukse theatervoorstelling ‘Sampai berjumpa lagi’ en meeslepende presentatie van de roman ‘Het Lied van Ezra’
Verborgen Molukse verhalen zichtbaar maken: over liefde, verraad en vriendschap en de zoektocht naar identiteit.

Ezra en Itja: Molukse boys uit kamp De Biezen in Barneveld en woonoord Bruinhorst te Ederveen.
Ezra en Itja groeien op in de Molukse kampen De Biezen en Bruinhorst. In de geïsoleerde barakkampen worden de jongens in de Molukse cultuur ondergedompeld. Ze verlaten het kamp en gaan tussen de Nederlanders wonen. Ezra en Itja worden heen en weer geslingerd tussen de Molukse en Nederlandse cultuur. Ze ontwikkelen een haat-liefde verhouding ten opzichte van beide culturen. En ze gaan op zoek naar hun identiteit.

Introductie door bekende artiesten.
Nippy Noya, voormalig percussionist van de Molukse band Massada, Pika Nendissa, ceremonieel Moluks krijgsdanser van TenuE Hiaka Alifuru , harpiste Yvonne Lengams introduceren de performers bij het publiek. René, Eleonora en Richard Akihary treden al jarenlang op met het toneelgezelschap duo MataHary. Auteur Jan Tomasowa, schrijft o.a. de roman ‘Het lied van Ezra Makakea’. Het boek vertelt het verhaal van de Molukse bewoners van kamp De Biezen. Hij heeft ook het essay Molukse overpeinzingen geschreven. Vertolkster Dolly Hitipeuw geeft acte de présence in o.a. Theater Meervaart, het Bijlmer Parktheater en tijdens de Internationale Vrouwendag in Amsterdam.

Kom naar Cultura-Ede op woensdag 12 juni om 19.00 uur.
Kijk naar de authentieke theatervoorstelling ‘Sampai berjumpa lagi’ van duo MataHary. Ontdek de verborgen Molukse verhalen. Geniet van het optreden van gepassioneerde acteurs, schrijver en muzikanten.

 

TICKETS Voor het bijwonen van de toneelvoorstelling in Theater Cultura Ede op woensdag 12 juni om 19.00 uur

Kaarten kopen via internet Via www.cultura-ede.nl/theater kunt u vanaf 18 mei a.s. 7 dagen per week, 24 uur per dag, kaarten reserveren. U betaalt snel en veilig via uw eigen bank met iDEAL of met de de PODIUM Cadeaukaart. U kunt de kaarten zelf uitprinten.

Kaarten kopen aan de Theaterkassa Tijdens openingstijden van Cultura kunt u bij de theaterkassa kaarten kopen en afhalen. Bij de kassa kunt u contant of per pin betalen. De PODIUM Cadeaukaart en de VVV Cadeaukaart kunt u bij ons besteden.